top of page
gehoorbescherming-op-maat-banner.png

GEHOORBESCHERMING

Gehoorbescherming op maat
die perfect aansluit op jouw behoeften.

Tegenwoordig is het onmisbaar om op het werk gehoorbescherming te gebruiken, omdat langdurige blootstelling aan lawaai schadelijk kan zijn voor het gehoor.

Op maat gemaakte oordoppen of otoplastieken hebben als groot voordeel dat ze precies passen. Ze zitten perfect in je oren, gaan lang mee en sluiten je gehoorgang volledig af.

Wij komen bij je langs

Gehoorbescherming aanmeten? Kom langs in onze showroom. Liever op locatie? Ook dat is mogelijk. Maak nu nog een afspraak!

  • Gratis jaarlijkse lektest

  • 2 jaar garantie

  • levering binnen 2 á 3 weken

gehoorbescherming-banner-1200x300.png

Stap voor stap de juiste gehoorbescherming

Stap 1: Afspraak en controle van de gehoorgang

 

Er wordt een afspraak voor je ingepland, zodat de audioloog voldoende tijd voor je kan nemen. Tijdens deze afspraak controleert de audioloog je gehoorgang op eventuele aandoeningen of overtollig oorsmeer. Heb je veel last van oorsmeer? Dan is het verstandig om je oren voorafgaand aan de afspraak schoon te laten maken. Bij teveel oorsmeer kan de audioloog namelijk geen goede afdruk maken, en moet de afspraak opnieuw worden ingepland.

Stap 2: Aanbrengen van bescherming watje

 

Om je trommelvlies te beschermen, plaatst de audioloog een schuimpje in je oor. Dit schuimpje biedt niet alleen bescherming, maar helpt ook bij het bepalen van de diepte van de gehoorgang.

 

Stap 3: Afdruk maken

 

Vervolgens spuit de audioloog een tweecomponentenpasta in je oor om een goede afdruk te maken. Deze pasta, die koud aanvoelt, blijft niet aan de binnenkant van je oor plakken en kan gemakkelijk worden verwijderd. De pasta heeft ongeveer 5 minuten nodig om uit te harden.

 

Stap 4: Verwijderen van de afdruk en klaar voor verzending

 

Na het uitharden wordt de afdruk voorzichtig uit je oor gehaald. De gegevens worden genoteerd en de afdrukken worden naar de fabriek gestuurd. Daar worden de op maat gemaakte oordoppen geproduceerd en van de juiste filter voorzien.

Stap 5: Oordopjes afhalen

 

Zodra je op maat gemaakte oordoppen klaar zijn, worden ze terug gestuurd naar bedrijfskleding Maas en Waal. Je ontvangt een telefoontje zodra je otoplastieken klaar liggen.

Wat is de levensduur van een set otoplastieken?

De levensduur van otoplastieken hangt samen met veranderingen in het lichaam, omdat we ouder worden. Het lichaam, inclusief de oren, verandert naarmate we ouder worden. Dit kan ook gebeuren wanneer u aanzienlijk in gewicht aankomt of afvalt maar ook omdat de uitwendige anatomie van het oor bij iedereen op een unieke manier en andere snelheid verandert. Je gehoorgang verandert ongeveer 0,22 mm per jaar.

De gemiddelde levensduur van een set otoplastieken is 3 tot 5 jaar. Dit licht aan de frequentie van het gebruik van de otoplastieken, de onderhoud en de groei van je oor.

Daarvoor adviseren wij om je otoplastieken jaarlijks te laten controleren (lektesten) op eventuele lekkage. Dit kan ieder jaar gartis bij ons gedaan worden zodat iedereen weer garantie heeft op de juiste gehoorbescherming.

werkschoenen-banner-1200x300.png

VRAGEN?

Nog vragen of hulp nodig bij het aan meten, neem dan gerust contact met ons op. Team bedrijfskleding Maa en Waal staat voor je klaar!

bottom of page